Menu
0 Comments

Zakelijk of privé rijden? De verschillen op een rijtje!

Wanneer je bij een nieuwe werkgever aan de slag gaat komt de vraag ‘kan ik beter kopen of leasen’ vanzelf een keer boven tafel. Wij bij *naam* helpen je graag op weg door de verschillen, nadelen, voordelen en overeenkomsten uit een te zetten.

Waarom leasen

Een van de grootste, bekendste voordelen van een auto leasen is het niet dragen van de afschrijvingslasten doormiddel van een maandbedrag. Je betaald een vast bedrag aan de lease maatschappij waarmee je de verzekering, wegenbelasting en auto afdekt. Wanneer de auto echter ‘af’ is, is dit het probleem van de lease maatschappij. Dit scheelt een hoop gedoe en een grote investering, wat zeker voor automobilisten die meer dan 100.000km per jaar rijden een goed idee kan zijn! Combineer dit met een tankpas van de werkgever, die vaak gepaard gaat met een lease-auto van het bedrijf, en afgezien van de bijtelling kost het je als consumenten stuk minder dan wanneer je zou kiezen voor een privé auto. Handig!

Addertje

Er zit echter wel een addertje onder het gras bij een lease auto. De betreffende auto is, was en blijft eigendom van de leasemaatschappij wat inhoudt dat je niet zo gemakkelijk iets kunt aanpassen aan je auto, of bijvoorbeeld je vriendin er in kunt laten rijden. Bij dit tweede geval is de auto namelijk niet verzekerd bij een ongeval!

Maar stel dat je bijvoorbeeld een andere radio, een knetterende uitlaat of een nieuw geluidssysteem wilt laten inbouwen kom je van een koude kermis thuis. Bij een lease auto is dit niet toegestaan. Deze moet je zien als een huurhuis; je kunt wel de muren schilderen, zolang ze maar in originele staat zijn als je gaat verhuizen. Oppassen dus met aanpassingen!

Prive rijden

Is na het lezen van het bovenstaande de keuze gevallen voor een privé auto? Lees dan nog even verder. Je mag dan volledig eigenaar zijn van de auto, je neemt hier de afschrijving, de brandstofkosten, verzekering, belasting op de koop mee toe. Je bent vaak duurder uit dan bij een lease contract, maar dit is voornamelijk het geval als je veelvuldig rijdt, bijvoorbeeld woon-werk verkeer. Het is voor de meeste bestuurders voordeliger om te leasen als je bijvoorbeeld elke dag naar je werk rijdt, dan privé de auto aan te schaffen. De standaard vergoeding van €0,19 vult misschien het gat wat je slaat in de portemonnee door de tank leeg te rijden, maar hier zit de afschrijving niet bij in. Wanneer je met een benzine auto 100.000 kilometer per jaar rijdt, is deze al na drie jaar afgeschreven en zul je een nieuw voertuig moeten overwegen. Bij een lease contract is dit obstakel weggenomen!

Kopen!

Toch het oog laten vallen op een nieuwe privé auto? Bij JWM Auto’s helpen we je graag verder op weg met de aankoop van je nieuwe auto. Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs in de bij u bekende showroom en we helpen u graag op weg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *