Menu
0 Comments

Kies voor VWP shortlease voor transparante prijzen

Ben jij al bekend met shortlease? Shortlease is een gunstige oplossing voor iedereen die op zoek is naar een flexibele, kortdurende vorm van zakelijke en privé operationele lease. Niet iedereen kent het verschil tussen lease en shortlease, ken jij het verschil wel?
Wanneer iemand het over leasen heeft, denk jij meteen aan auto’s. Auto’s leasen is de laatste jaren erg populair geworden. Daardoor is het logisch dat jij niet meer denkt aan het leasen van andere productiegoederen. Dit zouden bijvoorbeeld ook machines en/of servers waar een investering tegenover kan staan, betekenen. Maar voor nu wordt er op het leasen van auto’s gefocust.

Kies jij voor lease of shortlease?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een auto aan te schaffen. Denk maar aan kopen met het geld dat je al hebt, een lening afsluiten of een auto huren. Het leasen van een auto kan je het best vergelijken met huren. Een lease is een overeenkomst tussen een leasemaatschappij en een klant. In deze overeenkomst wordt vastgelegd dat de leasemaatschappij een bepaald goed voor de klant beschikbaar stelt. Er zijn drie soorten lease: financial lease, operationele lease en shortlease.
Financial lease is een huurkoop, dat de leasemaatschappij beschikbaar stelt. De klant betaalt deze gedurende de afgesproken looptijd af. Na deze tijd is de auto officieel van de klant, indien hij altijd betaald heeft. De klant is de economische eigenaar en het leasebedrijf de juridische eigenaar.

Operationele lease is in principe een shortlease overeenkomst. Bij operationele lease blijft de leasemaatschappij de juridische én de economische eigenaar van de auto. Alle kosten van onderhoud, verzekering en afschrijvingen zijn voor rekening van de lease maatschappij. Voor de klant is dit zeker een optie om te overwegen. Je loopt minder risico in vergelijking met financial lease. Het economisch risico na afloop van de lease ligt bij de leasemaatschappij en betaalt zich uit in lagere kosten.

Vervolgens is er nog shortlease. Wat is shortlease? Dit is in principe hetzelfde als operationele lease, maar dan met een kortere lease periode. Het is een relatief nieuwe vorm van auto leasen, waardoor sommige mensen er nog een beetje afstand van houden. Als klant profiteer je van deze nieuwe vorm, door de volledige flexibiliteit in combinatie met alle voordelen van een traditionele lease.

De voordelen

VWP shortlease is een zakelijke en universele dienstverlener. Ze bieden je tal van mogelijkheden wanneer je voor onbepaalde tijd beschikking wilt hebben over één of meerdere auto’s. Bij het bedrijf kun je terecht voor de goedkoopste shortlease. Doordat er zo veel mogelijkheden zijn kan het voor jou best moeilijk zijn een beslissing te maken. Hieronder lees je de voordelen van shortlease ten opzichte van lease.
Deze nieuwe vorm van leasen is een betere keuze voor jou omdat:

  • De overeenkomsten per maand opzegbaar zijn. Je loopt geen risico tot stilstand. Heb je de lease auto niet meer nodig? Dan hoef je niet onnodig langer te betalen voor jouw lease auto en kan je de overeenkomst opzeggen.
  • De auto’s direct inzetbaar zijn. Alle modellen zijn snel inzetbaar en kan je al snel na ondertekening van het contract rijden. Alle zaken worden in eigen beheer gehouden.
  • All-inclusive contract. Bij shortlease betaal je een vast bedrag per maand voor alle kosten: reparatie, afschrijving, onderhoud en verzekering.
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *