Menu
0 Comments

Zo garandeer je een veilige autovakantie!

Ga je deze zomer met de auto op vakantie en wil jij weten hoe je het best voorbereid op weg kunt gaan? Lees dan onze 5 zomerse tips om te voorkomen dat je naast de weg komt te staan. Een reguliere onderhoudsbeurt is belangrijk, maar ook als bestuurder kun je vaak een extra oogje in het zeil houden met honderden kilometers in het voorruit zicht!

Als een goed geoliede machine

Vaak vergeten we nog wel eens het oliepeil van onze trouwe vierwieler te controleren. Op korte afstanden levert dit vaak geen problemen op, maar zonder olie zitten midden op een Zwitserse alp is alles behalve prettig. Lees dus voor vertrek goed je oliepeil af en vul hem desnoods nog even bij!

Nog geen nieuwe olie nodig? Leg voor de zekerheid een flesje in de kofferbak. Zo ben je op het ergste voorbereid.

Aan banden leggen

Zonder de vier cirkels van geluk zou de auto een stuk stroever rijden. Het is dus belangrijk de bandenspanning en het profiel goed te controleren voor je aan je reis begint. Wanneer je banden namelijk afgesleten zijn, en het profiel dus afgenomen is, kun je je grip verliezen, juist op de momenten dat je deze hard nodig kunt zijn. Te zachte en te harde banden kunnen daarentegen weer extra snel slijten en je brandstofverbruik omhoog drukken. Zorg dus dat alles op rolletjes loopt, of meer; op banden rolt.

Vochtiger, soepeler

Naast het oliepeil is het ook zeker niet verkeerd om je ruitenwisser vloeistof even bij de vullen voor je op weg gaat. Deze kan goed van pas komen bij een stoffige vooruit of als er een vogel een lieftallige boodschap voor je heeft achtergelaten. Tevens houdt het de ruitenwissers soepeler en gaat zo slijtage van de rubbertjes tegen!

Zwaar!

Denk bij het inladen van de auto ook aan het verdelen van het gewicht. Wanneer de kofferbak overbeladen is, zal dit gewicht extra zwaar op de achteras drukken. Hierdoor zullen je achterbanden onregelmatig slijten van je voorbanden, kan het je remweg verlangen en drukt het ook nog is je snelheid naar beneden. Zorg dus dat je auto goed in balans is als het om bepakking gaat en overweeg een dakkoffer!

Check, check, dubbel check

Heb je alles nagekeken, bijgevuld en vervangen? Laat dan voor de zekerheid ook nog even naar je remschijven en distributieriem kijken. Dit zijn onderdelen die erg slijtage gevoelig zijn en je een pijnlijke auto vakantie kunnen bezorgen als ze het begeven. Zonder remschijven wordt het uitwijken voor die geit midden op dat Italiaanse weggetje toch een hele opgave!

Met de 5-zomer tips van JWM Auto’s ben je niet verzekerd van een 100% veilige reis, maar het kan zomaar het verschil maken! Hebben we een voor jou essentiële tip gemist? Laat het ons in de reacties weten

1 thought on “Zo garandeer je een veilige autovakantie!”

  1. Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *